Haziran 19, 2019
1.720 Okunma
21 Mart 2011 tarihinde ilk sezonu yayımlanmaya başlayan ve her yeni sezonu Nevruz'da sunulan İran dizisi پایتخت (Payitaht) bir sünnet düğünü sahnesi ile Trump'la dalga geçti.
Amerikan rejimi başkanı Donald Trump da İran televizyon dizisi Payitaht'tan payını aldı.
2011 Nevruzunda gösterime başlayan İran İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu (IRIB) yapımı Payitaht dizisinin eski sezonlarından birkaç bölümü Türkiye'de geçiyor ve bu bölümlerin çekimleri Türkiye'de yapıldı.
İran dizisi Payitaht'ın bu sene (2018) yayımlanan beşinci sezonunda geçen bir sünnet düğünü sahnesinde müzisyenler; görünüşü Trump'a benzeyen sünnetçi ile dalga geçmek için Amerika ve İsrail'i lanetleyen bir hiciv okuyor.
Sahnede; benzetme ve hicive dayanamayan sünnetçi itiraz ediyor ve “bir daha bana Trump diyene lanet olsun” diye tepkisini gösteriyor.
İşte o sahneyi Türkçe altyazılı olarak size sunuyoruz:
Yeni Kaynak