Irak DAEŞ ile ilgili ilk sinema filmini seyircinin beğenisine sundu

Irak DAEŞ ile ilgili ilk sinema filmini seyircinin beğenisine sundu

  Temmuz 9, 2024

  25 Okunma

Irak sinema salonları, ülkenin IŞİD terör örgütü konulu ilk uzun metraj filmine ev sahipliği yapıyor.

IŞİD teröristlerini konu alan Irak yapımı ilk uzun metrajlı film الوكيل (el-Vekil)’in galasıyla Irak’ta beyazperdede IŞİD terörü anlatılıyor.

Filmin 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü yapılan gösterimine, Irak parlamentosunun başkan vekili Muhsin al-Mendelevi ve bazı parlamento üyeleri de dahil olmak üzere çok sayıda Iraklı yetkili ve kültürel kişilik katıldı.

Etkinliğe sinema ve tiyatro başta olmak üzere birçok alanda Iraklı sanatçılar da katıldı.

Film, Irak’ta terörle mücadele için kurulmuş direniş grubu Haşdi Şabi olarak da bilinen Halk Seferberlik Birimleri’nin (HSB) desteğiyle üretildi.

Filmin açılış gecesine HSB komutanı Ebu Fedek el-Muhammedevi ve 2014-2017 yılları arasında IŞİD’e karşı ön saflarda savaşan gaziler katıldı.

Filmin etkileyici sahneleri derinden yankı buldu ve gösterim sırasında izleyenlerin gözlerini yaşarttı.

Tamamen Iraklı bir oyuncu kadrosuna sahip olan ‘el-Vekil’in yönetmenliğini, IŞİD terör örgütüne karşı savaşa bizzat katılmış olan Iraklı genç film yapımcısı, Kerrar el-Misani üstleniyor.

Kişisel deneyimi ona filmin özgünlüğünü garanti eden benzersiz bir bakış açısı kazandırdı.

Medyada yönetmenin şu sözleri aktarıldı: “El-Vekil, Irak’ın 2003 sonrası IŞİD savaşını anlatan ilk uzun metrajlı filmi. Senaristten yönetmen ve oyunculara kadar yapım ekibinin tamamı Iraklı. Film, IŞİD’in Irak’taki saltanatının karanlık döneminde geçen gerçek bir hikâyeye dayanıyor.”

Galaya katılan film eleştirmenleri ve Iraklı sinema profesyonelleri filme övgü yağdırdı.

Yeni Kaynak

  Etiket:
Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.