Erbain Yürüyüşüne katılan ziyaretçiler için sinema gösterimleri

Erbain Yürüyüşüne katılan ziyaretçiler için sinema gösterimleri

  Ağustos 21, 2024

  7 Okunma

Necef-Kerbela güzergahında özel bir İran çadırında züvvar (türbe ziyaretçileri) için günlük film gösterimleri düzenlenecek.

Necef’ten Kerbela’ya uzanan güzergahta özel bir İran mûkebi (hizmet çadırı) Erbain yürüyüşüne katılan ziyaretçiler için günlük film gösterimlerine ev sahipliği yapacak.

‘Erbain Sineması’ adı verilen etkinlik, Behmen Sebz Kültür ve Tanıtım Enstitüsü tarafından Tahran Belediyesi Besic (Devrim Muhafızları) Teşkilatı ortaklığında gerçekleştirilecek.

14 Ağustos’tan 24 Ağustos’a kadar Ali ibn Musa al-Rıza (a.s) Çadırı, bu kültürel girişimin bir parçası olarak her gün sekiz film gösterimi sunacak.

Amaç, Erbain programı boyunca İran’dan ve diğer ülkelerden Kerbela’ya giden İmam Hüseyin ziyaretçilerine kültürel zenginlik sağlamaktır.

‘Erbain Sineması’ etkinliğinde; biyografi, tarihi dram ve çocuk animasyonu dahil olmak üzere farklı türlerden birçok film gösterilecek.

Gösterim için seçilen eserler arasında Daryuş Yari’nin yönettiği ‘Aşk Tutkusu’ filmi, Seyyid Mücteba Tabatabai’nin ‘Rıza’nın Bacısı’ filmi, Hüseyin Darabi’nin ‘Hannas’ filmi ve Seyyid Ali Musavi-Necad’ın yönettiği uzun metrajlı animasyon filmi ‘Kahramanın Arayışında, İlya’ yer alıyor.

‘Aşkın Tutkusu’, Hazreti Zeyneb (s.a) liderliğindeki bası Kerbela tutsaklarının Kufe’den Şam’a götürülmeleri esnâsında şehit oldukları gerçeğini savunan Selma’yı konu alıyor.

‘Rıza’nın Bacısı’, Hazreti Masume’nin (s.a) ağabeyi İmam Ali Rıza (a.s) ile yeniden bir araya gelmek için Medine’den Horasan’a yaptığı yolculuk ve bu yolculuk boyunca karşılaştığı zorlukları işliyor.

‘Hannas’, 2011 yılında İsrail tarafından suikast edilen İranlı nükleer bilim adamı Daryuş Rızainecad’ın hikâyesini, eşinin bakış açısından anlatıyor ve şehadeti ile ilgili trajik olayları gösteriyor.

‘Kahraman Arayışında, İlya’ adlı animasyon filmi, 11 yaşındaki Areş’in, Hayber’in fethi hakkındaki bir sanal gerçeklik oyununda gezinmesini ve güvenliklerini tehlikeye atan aile sırlarını ortaya çıkarmasını konu alıyor.

Bu gecisi sinema gösterim projesi, sinema salonları olmayan bölgelere İran filmlerini ve belgesellerini tanıtmayı ve kültürel ve sanatsal içeriğin kitlelere erişimini genişletmeyi amaçlıyor.

Dünyanın en büyük yıllık barışçıl buluşması olan Erbain Yürüyüşü etkinliğinde, milyonlarca Şii Müslüman, İmam Hüseyin (a.s) ve arkadaşlarının şehit edilmesinin 40. gününü anmak için Kerbela’ya doğru yürüyor. Güzergâh üzerindeki çadırlar; türbe ziyaretçileri için yiyecek, içecek ve barınak sağlayarak hayati bir rol oynuyor.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.