Direniş Tiyatro Festivali ‘İsmail Haniye Ödülü’nü tanıttı

Direniş Tiyatro Festivali ‘İsmail Haniye Ödülü’nü tanıttı

  Ağustos 20, 2024

  6 Okunma

Uluslararası Direniş Tiyatro Festivali'nde İsmail Haniye adına yeni bir ödül verilecek.

İran İslam Cumhuriyeti’nin düzenlediği 19. Uluslararası Direniş Tiyatro Festivali, festival organizatörlerinin verdiği bilgiye göre Filistin direniş hareketi Hamas Siyasi Bürosu’nun şehid başkanı İsmail Haniye’nin onuruna verilen yeni bir ödüle ev sahipliği yapacak.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, “Kudüs Şehidi İsmail Haniye Özel Ödülü”, iki kategoride mükemmelliği ödüllendirecek; sahne performansları ve sokak tiyatrosu.

Bu ödül, Gazze’deki mazlum halkın ve Filistin direnişinin karşı karşıya kaldığı soykırımı vurgulayan olağanüstü tiyatro eserlerini tebrik etmeyi amaçlıyor.

Sahne tiyatrosu kategorisinde yarışmak isteyen sanatçı ve tiyatro gruplarının, “Mazlum Gazze Halkının Soykırımı”, “Filistin Direniş Cephesi”, “Kudüs Şehidi İsmail Haniye” gibi temalara odaklanan eserlerini 21 Ağustos’a kadar teslim etmeleri gerekiyor.

Sokak tiyatrosu bölümü için de başvurular açık olup, katılımcıların ilan takvimine göre konseptlerini ve fikirlerini göndermeleri teşvik edilmektedir.

Muhammet Kâzımteber liderliğindeki festival, sonbahar ve kış aylarında Tahran ve İran’ın diğer şehirlerinde izleyicileri ve sanatçıları ağırlayacak.

İslam Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin törenine katıldıktan sonra Tahran’da şehid edilen İsmail Haniye ve korumasını yâd etmek üzere bu yarışma dalları ve ödüller açıklandı.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.