Behruz Efhami’nin yeni filminin konusu 80 yaşındaki Yahudi kadın oldu

Behruz Efhami’nin yeni filminin konusu 80 yaşındaki Yahudi kadın oldu

  Ağustos 21, 2024

  6 Okunma

İranlı usta yönetmen Behruz Efhami, yakın zamanda 'فرمان هانیبال' (Fermân-ı Hannibal) filmini çekmeye başlayacağını açıkladı.

Ünlü İranlı yönetmen Behruz Efhami, yaşlı bir Yahudi kadının hikayesini anlatacak olan ‘Hannibal’ın Buyruğu’ adlı yeni filmi için planlarını açıkladı.

Şu anda senaryo aşamasında olan film, bu kadının 2014 Gazze Savaşı’nın ilk aşamalarındaki deneyimlerini mercek altına alacak.

Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre Efhami; İbranice, Arapça ve İngilizce dillerinde replikler içeren senaryoyu titizlikle hazırlıyor; ki bu, kapsamlı araştırma ve zaman gerektiren bir iştir.

Yönetmen, olay örgüsünün, savaşın başlangıcında Hamas tarafından tutuklanan 80 yaşındaki bir Yahudi kadına odaklandığını söyledi.

2014 Gazze-İsrail savaşında, bu yaşlı kadın, Kızıl Haç’a serbest bırakılmadan önce 15 gün boyunca tutulmuştu. Tünellerdeki esaret süresinde Filistinli direnişçilerle yakın bir bağ kurdu. Hamas üyelerine üzgün bir şekilde veda etmesi ve serbest bırakılmasının ardından Netanyahu rejimine yönelik açık sözlü eleştirisi de dahil olmak üzere, kadının bu süre zarfındaki eylemleri anlatının merkezinde yer alıyor.

Efhami, bu filmin bir ortak yapım olmadığını, yalnızca filmdeki diyalogların Arapça, İbranice ve İngilizce olduğunu vurguladı. Yine de yabancı oyuncuların filmde rol alabileceği ihtimalinin altını çizdi. “Çünkü, Susan Sarandon dahil olmak üzere birçok yabancı oyuncu, Amerikan ve Siyonist İsrail rejimlerinin cürümlerine karşıdır” diye sözlerine ekledi.

Tilki, Şeytan’ın Günü, Gelin Hanım gibi sinema filmler ve Mirza Küçük Han dizisini çeken Behruz Efhami, İran sinemasının önde gelen isimlerinden biridir.

Yeni Kaynak

Yorum yazabilmek için üye girişi yapmanız yada üye olmanız gerekiyor!
Yeni Kaynak sitemizde bulunan film, video ve fragmanları ve diğer tüm vidyolar çeşitli paylaşım ortamlarında bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube, google, vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Server'imize kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden Yeni Kaynak sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.